Fili treenaa

Perjantai 6.12.2019 klo 21.47

Fili on kasvanut hienoksi pieneksi eskarilaiseksi.

Hän toimii moitteettomasti kärryjen edessä. Tällä hetkellä treenikertoja on säännöllisesti noin 2-3 kertaa/viikko. Vauhdit ovat maltillisia, välillä kävellään ja sitten poika saa polkea omaa helppoa vauhtiaan. Ensimmäiset kengät laitettiin marraskuussa. Hän on hyvin kelpo poika, syö, juo ja treenaa iloisesti.PikkuFili.jpg

Fili_pellolla.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Koivun Tähti kausi 2019

Perjantai 6.12.2019 klo 21.40

Kausi 2019 alkoi mukavasti. Saatiin hyviä aikoja ja kaksi kakkossijaa, mutta loppuvuosi onkin kesästä alkaen onkin mennyt kaikenlaisten pienten ongelmien kanssa taistellen. Usessa startissa on ollut myös huonoa tuuria mm.voilokin irtoaminen 1000m ennen maalia... Positiivista kuitenkin on, että herran mieli on pysynyt pirteänä ja kaikesta huolimatta ohjissa on painetta, välillä hieman liikaakin!

Vuodet eivät ole veljeksiä ja toivotaan, että ensi vuonna ollaan taas entistä paremmassa iskussa!

Tahti_Vermo_4.10..jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pikku pojat kasvaa

Tiistai 22.1.2019 klo 13.15

Fili on kotiutunut hyvin omaan laumaansa ja tuntuukin laumassa olevan aikamoinen pikku pirulainen. Hänestä on hauska pitää muut varsat liikkeessä!

Kotiharjoituksissa hän seisoo jo hienosti käytävällä kahdelta puolelta kiinni, nostaa jalat ja ollaan käyty tutustumassa suitset päässä taluttaen treenirataan. Seurana meillä on ollut Brad de veluwe poika, "Kippis". Madotukset ja rokotukset on myös aloitettu. Seuraavaksi aletaan asettelemaan valjaita selkään ohjasajoharjoituksia varten. Ihania talvipäiviä!!Pikkupojat.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kausi päättyi voittoon Jokimaalla 29.1.2018

Tiistai 22.1.2019 klo 13.11

Mika oli katsonut viimeisen startin Tähdelle tälle vuodelle Jokimaalle 29.1.2018 lauantai 76-päivälle. Suunnitelmissa oli sitten jäädä kotiin pienelle huilille, rokotuslomalle ja tekemään voimatreeniä nauttien hangesta, jota vihdoin on saatu myös tänne Etelä-Suomeen.

Tähti ja Santtu antoivatkin meille huikean päätöksen vaihderikkaalle kaudelle!! Tähti avasi kuutosradalta keulaan ja sai sieltä säädellä matkavauhdin mieluisekseen. Loppu kierros kirittiin 25,0- ja 24,0 lukemissa, joka sai pidettyä Viktor Kärpänkin takana!

Kyllä maistui makealle ensimmäin ja toivottavasti ei viimeinen V76-voitto!!

Näistä fiiliksiä nautittiin kotona pitkään ja ruuna on saanut ansaitsemansa tauon. Virtaa tuntuu riittävän, joten jos kaikki menee hyvin ja selvitään paukkupakkasista, niin sopivia sarjoja katsotaan varmaan maaliskuulle!

Tahti_Voitto_29.12..jpgTahti_Jokimaa.jpg 

Kommentoi kirjoitusta.

Charman laatuarvostelut 2018

Perjantai 14.12.2018 klo 14.48

Sain ilokseni Riitta Nikulan ja Jonna Rissasen Charmannin elokuussa 2018 valmisteltavaksi lokakuun laatuarvosteluihin. Aika oli lyhyt, mutta hevonen kehittyi positiivisesti ja saimme tehtyä hienon tuloksen Ainossa. Alkuohjelman Charman oli kovin jännittynyt, mutta sain radan aikana sen rentoutumaan ja pääsimme esittämään myös väläyksen siitä laadusta mikä tässä hevosessa on. Upeaa! Lopputuloksissa olimme sijalla 5. 

Jatkamme toistaiseksi yhteistyötä ja katsotaan mitä kausi 2019 tuo tullessaan!received_2770259676332963.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Tähti, totosijoja ja pitkiä laukkoja

Perjantai 14.12.2018 klo 14.39

Syksy on mennyt Tähdellä vaihderikkaasti, ylä- ja alamäkeä!

Vihdoin kauden avausvoitto tuli Vermosta keulasoolojuoksulla 17.10. Oli huikea esitys ajalla 25,3!

Forssasta saatiin 29.10. kolmossija, huonolta lähtöradalta mainio esitys!

Sitten tulikin kaksi hylkyä, Vermosta 10.11 ja Turusta 24.11. Ensimmäisessä hevonen kävi ihan liian kierroksilla, ja laukka tuli siitä. Jälkimmäisessä taas Tähti pääsi ok juoksupaikkaan, vaikka lähtörata ei taaskaan ollut suosiollinen. Tähti ei kuitenkaan rauhoittunut toisen selkään ja pullasi lopulta itsensä tyhjäksi kun kiritilat aukesivat.

12.12. saatiin taas huippuesitys Vermossa! Keula avasi 24,5, mutta kasiradalta Tähti ampaisi kuolemaan ja antoi painetta Valppaukselle aina maalikameraan asti, jossa hävittiin se 2cm. Lähtöasetelmien ollessa kaksi hylkyä alla, ei Santtu ottanut mitään riskiä loppusuoran laukasta! Otettiin hieno kakkonen!

Huikea loppuvuosi on kruunannut onneksi vaihderikkaan kauden ja olemme saaneet nauttia mielettömistä ravireissuista! Kauden jatkuminen on vielä hieman kysymysmerkki, lähinnä keliolosuhteet määrittävät suunnitelmia. Mahdollisesti vielä yksi startti 76-tasolla katsotaan ja sitten jäädän talvitauolle lepäämään ja tekemään voimatreeniä!

Tahti1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Fili saapui

Perjantai 14.12.2018 klo 14.20

Raviperheeseemme saapui uusi tulokas Fransin poika Fili, tämän kesäinen orivarsa, jonka kasvattaja on Agrohelp Oy ja Lilja Nyberg. Fili on reipas, itsenäinen ja leikkisä orivarsa. Orin ympärille saimme mukaan tutuista ratsu- ja ravi-ihmisistä sopivan pienen kimpan, Fili´s Elite Club.

Ori jää meidän opetukseen Koivulan Hevostilalle. Jännityksellä ja innolla odotamme tätä uutta matkaa alkavaksi!

received_2173273152995002.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Koivun Tähti

Tiistai 28.8.2018 klo 12.26

Tähdelle kuuluu hyvää, mutta on ollut hieman huonoa tuuria monen asian suhteen.

Nyt yritetään taas päästä syksyä kohti kilpalurytmiin. Harjoitusravit 28.8. Riihimäellä ja jos kaikki hyvin, seuraava startti Jokimaalla 6.9. Vaikka kaikki asiat tehdään aina hyvin, niin joskus sitä pientä ripausta hyvää tuuriakin saisi olla matkassa... Toivotaan syksylle hyviä ja lämpimiä tuulia :)


TF.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Breeder´s Prize 2018

Tiistai 28.8.2018 klo 12.15

Kaikki meni kesän suhteen hienosti ja pääsimme starttaamaan Ypäjällä Nuorten Hevosten Festareilla Breede´Prize Kilpailuissa His Weltin kanssa.

Matkasimme Ypäjälle jo perjantaina 17.8, jossa pääsimme tekemään viimeistelytreenit valmentajamme Jonna Aaltosen kanssa. Lauantai alkoi eläinlääkärin tarkastuksella, jonka jälkeen startasimme 1. osakilpailussa ensimmäisenä. Rata onnistui todella hyvin ja saimme hevosen kanssa todellisen Flow-fiiliksen radan aikana. Kaikki meni kuin ajatus! Tällä tuloksena koko luokan 3. sija 71,600%. 

Sunnuntaina ohjelma olikin haastavampi ja vaikka Hämis oli nukkunut ja syönyt hyvin, havaitsin pientä väsymystä jo ilmassa. Tämä nyt ei ollut mikään ihme, kun oli ollut monta jännää hetkeä jo takana. Tsemppasimme kuitenkin pienillä rikkeillä toisena päivänä maaliin asti tuloksena luokan 3. sija ja 70,00%. Ihan huikeaa!!

Näillä tuloksilla myös kokonaiskilpailun Breede´s Prize 3. sija!!

Tästä voi vain kiittää hevosta ja hevosen omistajaa yhteistyöstä ja luottamuksesta, sekä työrauhasta rakentaa ja kouluttaa tätä viisasta nuorta hevosta, jonka paras ominaisuus on juuri sen ratsastettavuus ja koulutettavuus!! Kolme yhteistä vuotta takana, tämä oli tähän astisen yhteisen matkan paras palkinto!

His Welt etsii itselleen uutta kotia, jossa koulutusta jatkettaisiin eteenpäin ja hevonen tultaisiin näkemään kilparadoilla jatkossakin. Minulta saa omistajan yhteystiedot. Siihen asti jatkamme treenejä valmistautuen 6-vuotis Supreme Cup:n finaaliin.bp3.jpgbp2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Sandro Bijou

Tiistai 28.8.2018 klo 12.01

Sandro Bijou alias Viivi kehittyy hienosti!

Kevään eskarin jälkeen Viivi sai laidunlomaa ja sitä seurasi

Viivi_kisat.jpgmyös tallipaikan vaihtoa maneesiolosuhteisiin. Heinäkuussa 2018 palasimme takaisin töihin suunnitelmissa käydä harjoittelemassa kilpailemista Ypäjän Nuorten Hevosten Festareilla Elokuussa.


Ypäjälle valmistautuminen ja siellä esiintyminen meni suunnitelmien mukaan, mallikkaasti! Pieni kasvuvaihe on menossa, joka vei hieman muotoa ja liikkumista elokuun aikana, mutta nuorelle hevoselle nämä ovat hyviä tilaisuuksia harjoitella kilpahevosen elämää. 
Viivi on oikein esimerkillinen lapsihevonen ja hän keskittyy työhönsä täysillä. 

3-vuotiaiden ryhmäratsastusluokassa Viivi sai 67% ja sillä nappasi luokan 2.sijan. :) Olimme hyvin tyyytyväisiä.

Tästä jatkamme pienellä lomailulla ja Viivi jatkaa syksyllä treenejä kohti 4-vuotiskautta!


Viivi_kisat_2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kesä 2018, His Welt

Tiistai 28.8.2018 klo 8.44

Helteinen kesä mennä hurahti, mutta tällä kertaa aikalailla suunnitellusti, mikä on aina ihanaa hevosten kanssa.

His Welt starttasi Laaksolla 6.7. harjoituskisoissa ensimmäisen vaativan, Va B:0 prosentein 62,5%. Vaihdot olivat vielä radalla jännittyneet. Seuraavana päivänä 7.7 starttasimme 3-tason kilpailuissa Laaksolla kuusivuotiaiden esiohjelman 73,2% ja tämä riitti luokan voittoon.

Tästä jatkoimme treeniä ja Lappeenrannan 3-tason kisoissa jatkoimme perjantaina 13.7. nuorten He A-luokassa 67,5% kolmannelle sijalle. Lauantaina starttasimme taas vaativan 6-vuotiaiden luokassa. Sieltä saimme muutaman virheen kanssa prosentit 71,6% ja kolmas sija!

Treenit jatkuivat kotona kohti Ypäjän Nuorten hevosten viikonloppua ja Breeder´s Prizea!!

Kommentoi kirjoitusta.

Kolme kisaviikonloppua

Keskiviikko 13.6.2018 klo 10.12

26.5. His Welt starttasi Ainossa 2-tasolla ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, kenttäkilpailuohjelma nro 6, sijoittuen luokassa 2/25, prosentein 65,625%.

3.6. Järvenpän 2-tason kilpailuissa, he B-tasolla, kova tasoisessa nuorten luokassa starttasi Himpun Loisto 66,364% ollen 7/18, Hilkun Ruusu 66,818% 6/18 ja avoimessa suomenhevosluokassa Aarteen Aprilli 63,636% 10/24. Hienot suomalaiset!

8.6. Ypäjällä 3- tason avoimessa luokassa jatkoimme His Weltin kanssa A:4 ohjelmalla. Rata oli ehjä, mutta hevonen vielä olisi tarvinnut pidemmän verryttelyn. Prosentit 62,5% 9/18.

9.6. Kellokoskella He B-tasolla kilpailtiin avoimessa suomenhevosluokassa. Hilkun Ruusu otti upeasti 3. sijan 67,045%! Aprillikin teki tasaisen suorituksen 62,955%

Myös oppilaat tehneet kevään hienoja ratoja kukin omalla tasollaan ja Salli sai ansioituneesti 1. varapaikan PM-joukkueeseen Norjaan. Jännityksellä seuraamme miten tilanne etenee!

Seuraavat omat kilpailustartit heinäkuussa. Nyt treenataan hetki kotona!roosi.jpg 

Roosin kuva Taru arola 

voittosalla_kera_jonnan.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Tähti, loppukevät 2018

Keskiviikko 13.6.2018 klo 9.55

Lahden Criollo cup:n finaali ei mennyt meidän osalta ihan putkeen. Valmistelut kotona sujui suunnittellusti, mutta kilpailun lämmityksessä Tähti kävi kovin kuumana ja luultavasti teloi siinä hieman jalkaansa, jonka takia startissa ravi katosi kaarteissa ja haparointia laukalle tuli. Ei auttanut kuin nostaa häntä pystyyn ja kohti uusia suunnitelmia.

Startin jälkeen annettiin kotona hieman kevyempää ja jalka varmuuden vuoksi ultrattiin. Onneksi jalasta ei löytynyt mitään vakavaa ja ollaan päästy takaisin normitreeniin. Tiina Väinölä kävi käsittelemässä Tähteä ja avaamassa lihaksistoa. Toukokuun lämpimät ilmat ovat nyt myös mahdollistaneet uittotreenit ja uimista tullaan lisäämään kesän ajan ohjelmaan. Tähdestä on paljastunut oikea virtahepo :)

Uimisen lisäksi Mika on käynyt muutaman kerran hiitillä Vermossa. ATahti_kesa.jpgjoa pellolla ja ratsastusta metsässä kuuluvat myös viikko-ohjelmaan. Seuraava koitos on 13.6. Vermossa!

Kommentoi kirjoitusta.

Menetys hevosrintamalla

Keskiviikko 13.6.2018 klo 9.38

Suureksi suruksemme I.P. Aaria varsoi kuolleen kauniin ison tammavarsan 8.6. Se oli iso menetys kaikille. Suunnitelmat meni nyt uusiksi, mutta elämä jatkuu.

Seuraavaksi jännitämme Elviran tiineystarkastusta. Elvira on siemennetty orilla Il Villagio toukokuun lopussa.

Kommentoi kirjoitusta.

Mustijoen Lilja laatuarvostelukarsinnoissa 3.5.2018

Torstai 3.5.2018 klo 22.24

Lilja kävi Ypäjän laatuarvostelukarsinnoissa Sannin ratsastamana.

Esteet ovat neidin mielestä hyvin jännittäviä, joten parhaat pisteet tulivat tänään askellajeista. Sielläkin näkyi hieman jännittyneisyys kiireisyytenä, mutta kasvattajan mieltä lämmittivät kovasti kommentit ryhdikkäästä ja hyvin ylämäkeen suuntautuvasta nuoresta kouluratsun alusta! Paras askellaji oli laukka!Lilja.jpg

Lilja_Ypaja.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

His Welt kisakauden avaus

Torstai 3.5.2018 klo 22.16

His Welt eli tutummin Hämis kävi avaamassa kisakauden Ypäjällä 22.4. nuorten hevosten luokassa He A:2. Hämis oli hyvä ratsastaa radalla ja kehitystä viime vuoteen on tapahtunut. Radalla tuli kuitenkin muutama pieni "työtapaturma" eli kaksi rikkoa. Prosentit olivat silti 64,1% ja sillä tuli luokasta 3.sija. 

Tästä jatkamme uusia kisasuunnitelmia kohti!His_welt.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Tähti Forssa 20.4 ja Kouvola 27.4.

Torstai 3.5.2018 klo 22.12

Tähti pinnisti hienosti Forssassa 20.4. hieman ulkona olevalta lähtöpaikalta (12) sijalle 4. ajalla 28,8 Santtu Raitalan ajamana ja siitä viikon päästä 27.4. taisteli hienosti sijalle 3. Kouvolan Criollo Suomen Cup:n karsinnassa ajalla 26,7 Jarmo Saarela rattaillaan!

Startti startilta eteenpäin!Jarmo_ja_Tahti.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Valmentajan Ammattitutkinto

Torstai 3.5.2018 klo 22.03

Valmistuin Kisakalliosta Ammattivalmentajaksi 25.4.2018.

Mahtava, niin opettavainen reilun vuoden rutistus, toisiaan kunnioittavassa ja todella ammattitaitoisessa porukassa. Oli upeaa olla osa tätä jengiä, joka sai minunkin monet näkemykset muuttumaan ja monessa asiassa itsensä ylittämään. Hienoa!

Elinikäisiä kollegoita 14:sta eri lajista!

Nyt on aika ottaa opit käytäntöön!ammattitutkinto.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Tähti Jokimaalla 29.3.2018

Sunnuntai 8.4.2018 klo 21.37

Tähden tauon jälkeinen toinen startti oli 29.3.2018 lumisella Jokimaalla. Tällä kertaa kuskina oli Santtu Raitala Mikan ollessa ajamassa Ruotsissa. Hienosti Tähti avasi auton takaa taas kolmatta kärjen tuntumaan ja polki siitä tasaisesti johtavan rinnalta maaliin asti. Sijoitus 4! 

Rehti ja hyvä juoksu!Hevonen palautui hyvin juoksusta.Tahti_ja_santtu.jpg Tästä on taas kiva suunnitella sartti startilta eteenpäin ja odotellaan, että saadaan hokit pois alta. 

Kommentoi kirjoitusta.

Tähti avasi kilpailukauden 19.3.

Maanantai 26.3.2018 klo 22.58

Tähti aloitti kilpailukautensa 3 kk:den tauon jälkeen Jokimaalla 19.3.2018.

Kelit eivät olleet ihan Tähden puolella, sillä pöpperöinen rata on ehkä pahin mahdollinen Tähdelle. Hienosti ravilla kuitenkin matka taittui ja 26,0 oli Tähden avaus keulaan! Vauhti säilyi tasaisena maaliin asti. Viimeisellä 200-300m painoi hieman tauko jaloissa, piti vauhdin, mutta viimeinen nipistys vielä uupui, 6. maalissa.

Hevonen palautui hyvin ja oli pirteä. Palautumispäivien jälkeen oli tuttuun tapaan hieman jo liikaakin kierroksia :) Kisakausi avattu!

Seuraava suunnitelma on Jokimaalla 29.3.

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »