Koivun Tähti

Tiistai 28.8.2018 klo 12:26

Tähdelle kuuluu hyvää, mutta on ollut hieman huonoa tuuria monen asian suhteen.

Nyt yritetään taas päästä syksyä kohti kilpalurytmiin. Harjoitusravit 28.8. Riihimäellä ja jos kaikki hyvin, seuraava startti Jokimaalla 6.9. Vaikka kaikki asiat tehdään aina hyvin, niin joskus sitä pientä ripausta hyvää tuuriakin saisi olla matkassa... Toivotaan syksylle hyviä ja lämpimiä tuulia :)


TF.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Breeder´s Prize 2018

Tiistai 28.8.2018 klo 12:15

Kaikki meni kesän suhteen hienosti ja pääsimme starttaamaan Ypäjällä Nuorten Hevosten Festareilla Breede´Prize Kilpailuissa His Weltin kanssa.

Matkasimme Ypäjälle jo perjantaina 17.8, jossa pääsimme tekemään viimeistelytreenit valmentajamme Jonna Aaltosen kanssa. Lauantai alkoi eläinlääkärin tarkastuksella, jonka jälkeen startasimme 1. osakilpailussa ensimmäisenä. Rata onnistui todella hyvin ja saimme hevosen kanssa todellisen Flow-fiiliksen radan aikana. Kaikki meni kuin ajatus! Tällä tuloksena koko luokan 3. sija 71,600%. 

Sunnuntaina ohjelma olikin haastavampi ja vaikka Hämis oli nukkunut ja syönyt hyvin, havaitsin pientä väsymystä jo ilmassa. Tämä nyt ei ollut mikään ihme, kun oli ollut monta jännää hetkeä jo takana. Tsemppasimme kuitenkin pienillä rikkeillä toisena päivänä maaliin asti tuloksena luokan 3. sija ja 70,00%. Ihan huikeaa!!

Näillä tuloksilla myös kokonaiskilpailun Breede´s Prize 3. sija!!

Tästä voi vain kiittää hevosta ja hevosen omistajaa yhteistyöstä ja luottamuksesta, sekä työrauhasta rakentaa ja kouluttaa tätä viisasta nuorta hevosta, jonka paras ominaisuus on juuri sen ratsastettavuus ja koulutettavuus!! Kolme yhteistä vuotta takana, tämä oli tähän astisen yhteisen matkan paras palkinto!

His Welt etsii itselleen uutta kotia, jossa koulutusta jatkettaisiin eteenpäin ja hevonen tultaisiin näkemään kilparadoilla jatkossakin. Minulta saa omistajan yhteystiedot. Siihen asti jatkamme treenejä valmistautuen 6-vuotis Supreme Cup:n finaaliin.bp3.jpgbp2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Sandro Bijou

Tiistai 28.8.2018 klo 12:01

Sandro Bijou alias Viivi kehittyy hienosti!

Kevään eskarin jälkeen Viivi sai laidunlomaa ja sitä seurasi

Viivi_kisat.jpgmyös tallipaikan vaihtoa maneesiolosuhteisiin. Heinäkuussa 2018 palasimme takaisin töihin suunnitelmissa käydä harjoittelemassa kilpailemista Ypäjän Nuorten Hevosten Festareilla Elokuussa.


Ypäjälle valmistautuminen ja siellä esiintyminen meni suunnitelmien mukaan, mallikkaasti! Pieni kasvuvaihe on menossa, joka vei hieman muotoa ja liikkumista elokuun aikana, mutta nuorelle hevoselle nämä ovat hyviä tilaisuuksia harjoitella kilpahevosen elämää. 
Viivi on oikein esimerkillinen lapsihevonen ja hän keskittyy työhönsä täysillä. 

3-vuotiaiden ryhmäratsastusluokassa Viivi sai 67% ja sillä nappasi luokan 2.sijan. :) Olimme hyvin tyyytyväisiä.

Tästä jatkamme pienellä lomailulla ja Viivi jatkaa syksyllä treenejä kohti 4-vuotiskautta!


Viivi_kisat_2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kesä 2018, His Welt

Tiistai 28.8.2018 klo 8:44

Helteinen kesä mennä hurahti, mutta tällä kertaa aikalailla suunnitellusti, mikä on aina ihanaa hevosten kanssa.

His Welt starttasi Laaksolla 6.7. harjoituskisoissa ensimmäisen vaativan, Va B:0 prosentein 62,5%. Vaihdot olivat vielä radalla jännittyneet. Seuraavana päivänä 7.7 starttasimme 3-tason kilpailuissa Laaksolla kuusivuotiaiden esiohjelman 73,2% ja tämä riitti luokan voittoon.

Tästä jatkoimme treeniä ja Lappeenrannan 3-tason kisoissa jatkoimme perjantaina 13.7. nuorten He A-luokassa 67,5% kolmannelle sijalle. Lauantaina starttasimme taas vaativan 6-vuotiaiden luokassa. Sieltä saimme muutaman virheen kanssa prosentit 71,6% ja kolmas sija!

Treenit jatkuivat kotona kohti Ypäjän Nuorten hevosten viikonloppua ja Breeder´s Prizea!!

Kommentoi kirjoitusta.

Kolme kisaviikonloppua

Keskiviikko 13.6.2018 klo 10:12

26.5. His Welt starttasi Ainossa 2-tasolla ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, kenttäkilpailuohjelma nro 6, sijoittuen luokassa 2/25, prosentein 65,625%.

3.6. Järvenpän 2-tason kilpailuissa, he B-tasolla, kova tasoisessa nuorten luokassa starttasi Himpun Loisto 66,364% ollen 7/18, Hilkun Ruusu 66,818% 6/18 ja avoimessa suomenhevosluokassa Aarteen Aprilli 63,636% 10/24. Hienot suomalaiset!

8.6. Ypäjällä 3- tason avoimessa luokassa jatkoimme His Weltin kanssa A:4 ohjelmalla. Rata oli ehjä, mutta hevonen vielä olisi tarvinnut pidemmän verryttelyn. Prosentit 62,5% 9/18.

9.6. Kellokoskella He B-tasolla kilpailtiin avoimessa suomenhevosluokassa. Hilkun Ruusu otti upeasti 3. sijan 67,045%! Aprillikin teki tasaisen suorituksen 62,955%

Myös oppilaat tehneet kevään hienoja ratoja kukin omalla tasollaan ja Salli sai ansioituneesti 1. varapaikan PM-joukkueeseen Norjaan. Jännityksellä seuraamme miten tilanne etenee!

Seuraavat omat kilpailustartit heinäkuussa. Nyt treenataan hetki kotona!roosi.jpg 

Roosin kuva Taru arola 

voittosalla_kera_jonnan.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Tähti, loppukevät 2018

Keskiviikko 13.6.2018 klo 9:55

Lahden Criollo cup:n finaali ei mennyt meidän osalta ihan putkeen. Valmistelut kotona sujui suunnittellusti, mutta kilpailun lämmityksessä Tähti kävi kovin kuumana ja luultavasti teloi siinä hieman jalkaansa, jonka takia startissa ravi katosi kaarteissa ja haparointia laukalle tuli. Ei auttanut kuin nostaa häntä pystyyn ja kohti uusia suunnitelmia.

Startin jälkeen annettiin kotona hieman kevyempää ja jalka varmuuden vuoksi ultrattiin. Onneksi jalasta ei löytynyt mitään vakavaa ja ollaan päästy takaisin normitreeniin. Tiina Väinölä kävi käsittelemässä Tähteä ja avaamassa lihaksistoa. Toukokuun lämpimät ilmat ovat nyt myös mahdollistaneet uittotreenit ja uimista tullaan lisäämään kesän ajan ohjelmaan. Tähdestä on paljastunut oikea virtahepo :)

Uimisen lisäksi Mika on käynyt muutaman kerran hiitillä Vermossa. ATahti_kesa.jpgjoa pellolla ja ratsastusta metsässä kuuluvat myös viikko-ohjelmaan. Seuraava koitos on 13.6. Vermossa!

Kommentoi kirjoitusta.

Menetys hevosrintamalla

Keskiviikko 13.6.2018 klo 9:38

Suureksi suruksemme I.P. Aaria varsoi kuolleen kauniin ison tammavarsan 8.6. Se oli iso menetys kaikille. Suunnitelmat meni nyt uusiksi, mutta elämä jatkuu.

Seuraavaksi jännitämme Elviran tiineystarkastusta. Elvira on siemennetty orilla Il Villagio toukokuun lopussa.

Kommentoi kirjoitusta.

Mustijoen Lilja laatuarvostelukarsinnoissa 3.5.2018

Torstai 3.5.2018 klo 22:24

Lilja kävi Ypäjän laatuarvostelukarsinnoissa Sannin ratsastamana.

Esteet ovat neidin mielestä hyvin jännittäviä, joten parhaat pisteet tulivat tänään askellajeista. Sielläkin näkyi hieman jännittyneisyys kiireisyytenä, mutta kasvattajan mieltä lämmittivät kovasti kommentit ryhdikkäästä ja hyvin ylämäkeen suuntautuvasta nuoresta kouluratsun alusta! Paras askellaji oli laukka!Lilja.jpg

Lilja_Ypaja.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

His Welt kisakauden avaus

Torstai 3.5.2018 klo 22:16

His Welt eli tutummin Hämis kävi avaamassa kisakauden Ypäjällä 22.4. nuorten hevosten luokassa He A:2. Hämis oli hyvä ratsastaa radalla ja kehitystä viime vuoteen on tapahtunut. Radalla tuli kuitenkin muutama pieni "työtapaturma" eli kaksi rikkoa. Prosentit olivat silti 64,1% ja sillä tuli luokasta 3.sija. 

Tästä jatkamme uusia kisasuunnitelmia kohti!His_welt.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Tähti Forssa 20.4 ja Kouvola 27.4.

Torstai 3.5.2018 klo 22:12

Tähti pinnisti hienosti Forssassa 20.4. hieman ulkona olevalta lähtöpaikalta (12) sijalle 4. ajalla 28,8 Santtu Raitalan ajamana ja siitä viikon päästä 27.4. taisteli hienosti sijalle 3. Kouvolan Criollo Suomen Cup:n karsinnassa ajalla 26,7 Jarmo Saarela rattaillaan!

Startti startilta eteenpäin!Jarmo_ja_Tahti.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Valmentajan Ammattitutkinto

Torstai 3.5.2018 klo 22:03

Valmistuin Kisakalliosta Ammattivalmentajaksi 25.4.2018.

Mahtava, niin opettavainen reilun vuoden rutistus, toisiaan kunnioittavassa ja todella ammattitaitoisessa porukassa. Oli upeaa olla osa tätä jengiä, joka sai minunkin monet näkemykset muuttumaan ja monessa asiassa itsensä ylittämään. Hienoa!

Elinikäisiä kollegoita 14:sta eri lajista!

Nyt on aika ottaa opit käytäntöön!ammattitutkinto.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Tähti Jokimaalla 29.3.2018

Sunnuntai 8.4.2018 klo 21:37

Tähden tauon jälkeinen toinen startti oli 29.3.2018 lumisella Jokimaalla. Tällä kertaa kuskina oli Santtu Raitala Mikan ollessa ajamassa Ruotsissa. Hienosti Tähti avasi auton takaa taas kolmatta kärjen tuntumaan ja polki siitä tasaisesti johtavan rinnalta maaliin asti. Sijoitus 4! 

Rehti ja hyvä juoksu!Hevonen palautui hyvin juoksusta.Tahti_ja_santtu.jpg Tästä on taas kiva suunnitella sartti startilta eteenpäin ja odotellaan, että saadaan hokit pois alta. 

Kommentoi kirjoitusta.

Tähti avasi kilpailukauden 19.3.

Maanantai 26.3.2018 klo 22:58

Tähti aloitti kilpailukautensa 3 kk:den tauon jälkeen Jokimaalla 19.3.2018.

Kelit eivät olleet ihan Tähden puolella, sillä pöpperöinen rata on ehkä pahin mahdollinen Tähdelle. Hienosti ravilla kuitenkin matka taittui ja 26,0 oli Tähden avaus keulaan! Vauhti säilyi tasaisena maaliin asti. Viimeisellä 200-300m painoi hieman tauko jaloissa, piti vauhdin, mutta viimeinen nipistys vielä uupui, 6. maalissa.

Hevonen palautui hyvin ja oli pirteä. Palautumispäivien jälkeen oli tuttuun tapaan hieman jo liikaakin kierroksia :) Kisakausi avattu!

Seuraava suunnitelma on Jokimaalla 29.3.

Kommentoi kirjoitusta.

Uusia yhteistyökummpaneita

Maanantai 26.3.2018 klo 22:52

Iloksemme saamme esitellä kauden 2018 yhteistyökumppanit

Muikkumedia ja Raskinen Team Oy!traikku.jpg

Nämä erottuvat traileristamme, jota tullaan näkemään kaudella lähialueen radoilla!

Kommentoi kirjoitusta.

Elviira siirtyy siitokseen

Maanantai 26.3.2018 klo 22:50

Lisää uusia tuulia talliimme!!

Teimme päätöksen siirtää suvukas tammamme siitokseen ja orivalinta on päällä kuumimmillaan :)

Jännä nähdä mihin oriin päädymme. Mahdollinen ja toivottava varsa jää meille ja jos siis kaikki menee hyvin, tulemme keräämän siihen kimpan. ellu.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Muro muutti Niverille

Maanantai 26.3.2018 klo 22:47

Muro starttasi meiltä käsin 2018 tammi-helmikuussa 5 starttia, Mikan itsensä, Kari Venäläisen ja Jarmo Saarelan ajamana. Vauhtia pojalta löytyi ja kaikki sinänsä tuntui menevän kotona ja radalla hyvin, mutta selkeästi hevonen alkoi jännittämään lähtötilanteita ja muiden hevosten kanssa juoksemista. Maaliskuun alussa teimme päätöksen siirtää toistaiseksi hevonen Niverin Pertin käsiin treenaamaan ryhmässä toimimista.

Innolla odotamme mitä kevät Muron osalta tuo tullessaan!muro_ja_mika.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Tähden voitto Kouvolassa

Maanantai 29.1.2018 klo 14:36

Pakkohan nämä on vielä mainita...

Tähti oli kovassa kunnossa loppu vuoden 2017, parhaina mm. Voitto Kouvolassa kierroksen kirillä 16.11 ja 4. sija marraskuun lopussa Jokimaalla Mika Forssin ajamana. Oulun keikka meni lumipöpperöradalla intoiluksi... Mutta näillä taas jaksaa super-aina-innokkaan-ruunan kanssa!!

Ensi vuonna jatketaan! Edelleen ollaan iskussa ja ruuna on tuntunut pirteälle ja letkeälle.tahtivoitto.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vuosi vaihtui - eteenpäin on eteenpäin!

Maanantai 29.1.2018 klo 14:29

Loppu vuosi 2017 menikin yhtä haipakkaa...

25 starttia meidän hevosilla, 2 voittoa,2 kakkosta, 2 kolmosta ja paljon muista sijoja, välillä laukkapeikkokin mukana. 

Muro nappasi 20.12. Vermosta Kari Venäläisen ajamana 2. sijan. Lähellä oli voittokin..

Sitten yli-innokas ruuna ottikin muutaman laukkastartin; Jokimaalla hll 11.1 ja Vermossa Saarelan Jarmon kanssa 37,3x. 

Pilvenmäellä Mika ajoikin Muron itse 28.1. ja tarkalla ajolla oli jo pääsemässä kuolemasta voittokamppailuun, kun pieni haparointi pompsautti laukan viimeisessä kaarteessa, 6. 37,4x. Ei auta kuin saada rutiinia ruunalle lisää. 

Elvira ja Tähti ovat saaneet rokotukset ja madotukset ja treenaavat hyvin kotona,vaikka ajokelit ja -puitteet ovat välillä olleet haastavat. Näillä näkymin suunnitteilla starttia niille helmi-maaliskuussa.

Ratsut jatkavat myös treenejä kohti kautta 2018. Hyvällä mallilla moni asia.

Tehdään yhdessä hieno vuosi ja nautitaan hevosurheilusta!

Muro_pilvenmaki.jpgteamwork.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Elvira Forssa 27.10, Muro Jokimaalla

Sunnuntai 29.10.2017 klo 21:03

Elvira ja Mika starttasivat Forssan lounasraveissa 27.10. 2100m enintään 29 000€ tiennanneille. Keli meinasi hieman yllättää, rata vaatikin hokkikengityksen, mutta hienosti tamma polki loppupeleissä hieman raskaallakin radalla loppuun asti. 5. maalissa 16,9! Super! Seuraavana päivänä tamma kävi palauttelemassa vesimatolla ennen ansaittuja vapaita. Palautui startista hyvin!

Murolii oli Jokimaalla koelähdössä 29.10. Pieni alkulaukka tuli intoilessa kokeneempien suomenhevosten napakamman avauksen perään, mutta rauhassa Mika malttoi ajaa ravilla loppumatkan. Hienosti tultiin 42,9, raskaalla 2sek. hittaammalla radalla ja koelähtö hyväksytysti läpi. Nyt on tallissa kolme starttihevosta ja uusia suunnitelmia kohti!muro_koe.jpgelvira_forssa.jpgmuro_koe1.jpeg

Kommentoi kirjoitusta.

Elvira Kouvolassa 15.10.

Tiistai 17.10.2017 klo 22:01

Elvira starttasi ensimmäisissä virallisissa raveissa Mikan valmennuksesta käsin sunnuntaina 15.10.2017 Kouvolassa. Jännitystä tähän starttiin lisäsi myös se, että Mika ohjasti itse Elviraa. Tämä oli Mikan uran toinen startti. Tamma oli rauhallinen, mutta energinen lämmityksestä lähtien ja juoksu meni todella hienosti, oikeastaan yli omien odotusten. 

Porukka avasi 13,0 auton takaa. Mika aloitti maltilla ja jäi hieman kärjestä parijonoon sisälle. Hienosti kuitenkin porukan mukana pysyttiin ja kun vapaata tilaa tuli, tamma tuli energisesti maaliin, polkien hyvin vauhtia. Kärki lopetti lopun myös 13,0. Elvira oli 6. maalissa 16,6!

Tästä hyvillä mielillä hiotaan uusia suunnitelmia kohti!Elvira_Kouvola.jpgElvira_startti.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »