Ravivalmennus

Tällä hetkellä valmennuksessamme on ainoastaan yksi kilpahevonen, Elviran siirtyessä siitokseen ja Muroliin lähdettyä Pertti Niverin tallin vahvistukseksi. Koivun Tähti asuu Koivulan Hevostilalla Pornaisissa, jossa käytössämme on hyvät harjoitusolosuhteet. Uusi orivarsamme Fili muutti myös Koivulaan lokakuussa 2018.

Olemme innokkaita harrastevalmentajia. Työmme jakaantuu niin, että Mika tekee hevosille viikkokohtaiset suunnitelmat, sekä pidemmän aikavälin suunnitelmat ja tavoitteet. Mika huolehtii hevosten voima-, kestävyys- ja nopeusharjoittelusta. Maarit huolehtii hevosten ratsastamisesta ja lihashuollosta. Yhdessä huolehdimme hevosten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Myös ravivalmennuksessa kaikki lähtee hevosten omasta tasapainosta, lihaksiston ja liikkeiden symmetriasta ja suoruudesta. Suoruuden voi jakaa rungon suoruudeksi edestä tai takaa päin, mutta myös niin että hevonen pysyy pystyssä, paino yhtä paljon kaikilla neljällä jalalla myös ylhäätä alaspäin. Hevosen täytyy olla tasapainossa pystyäkseen tuottamaan liikkeen koko kropan läpi, jotta saadaan käytettävissä oleva voimantuotto ja nopeus ulos hevosesta. Valmennuksessa pyrimme olemaan monipuolisia, kaikki hevoset liikkuvat myös ratsain viikottain, tarvittaessa useamminkin. Ratsain teemme tarvittavaa lihashuoltoa ja Maarit kouluratsastajana pystyy suoristamaan hevosia ja auttamaan niitä löytämään omaa tasapainoa, aktivoimaan syviä lihaksia. Näillä asioilla on hyvin paljon tekemistä hevosten terveyden ylläpitämisessä.

Lihashuollon lisänä osteopaatti/hevoshieroja käy hevoset säännöllisesti läpi. Yhtenä valmennusmuotona käytämme myös vesimattoa, sekä kesäisin meillä on mahdollisuus hevosten uittamiseen. Pienellä hevosmäärällä pystymme takaamaan yksilöllisen ja suunnitelmallisen hoidon ja treenin.

2017 vuodesta lähtien olemme innostuneet myös pienimuotoisesta kasvatustoiminnasta.Kasvatustoimintamme on lähtenyt liikkeelle hieman mollivoittoisesti menetettyämme kaksi varsaa vuosina 2018 ja 2019, (oreista Il Villaggio ja Frans). 2020 Elvira varsoi ori varsan orista Indigious ja on 2021 odotamme syntyväksi varsaa Mythical Lindystä.

Into kehittyä aina vaan paremmaksi on kova! Kaikki lähtee iloisista, tyytyväisistä hevosista! Tämä on kokonaisvaltaista tiimityötä!